top of page

OVER ONS

MUZAWIE?

Muzamies werd opgericht in 2010. Voorafgaand hadden talloze zangmiddagen met enkele muzikale vrienden tot de oprichting van een jong koor geleid.

Na een repetitieproces met zelfgeschreven partituren, kwam Muzamies –toen nog gebaseerd in Brugge- voor het eerst naar buiten. Positieve feedback sterkte de groep met als gevolg: steeds meer ‘muzamiekes’ die het koor vervoegden.

Begin 2013 werd beslist dat Gent een betere locatie vormde voor de ambitieuze toekomstplannen van dit gemotiveerde vrouwenpopkoor.

In Gent ontpopte Muzamies zich als een ware sensatie, niet langer het nieuwe koor op de markt in

Sint-Kruis maar wel het 50-koppig dameskoor, na al die jaren nog steeds onder leiding van Jos Vanden Abeele, dat de Gentse Feesten van 2019 opende op een overvolle Korenmarkt.

Ook op het Korenfestival Vlaanderen is Muzamies geen onbekende meer. Bij de eerste deelname in 2015 vielen we al meteen in de prijzen, tijdens de volgende editie in 2017 scoorden we de hoofdprijs in onze categorie en werden publieksfavoriet in 2019.

2020-2021 markeerde enkele moeilijke jaren voor koren, maar Muzamies ging enthousiast en gedeeltelijk digitaal verder mits de nodige afstanden en mondmaskers.

Het hield hen echter niet tegen om eind 2021 deel te nemen aan de open competition van de World Choir Games in categorie 'pop choirs'. De knaldrang zat er duidelijk in, want dankzij een sterke prestatie konden ze de eerste plaats in de wacht slepen om zo het moeilijke jaar in schoonheid af te sluiten.

2022-06-10 Muzamies Premiére 69353.jpg

EEN BLIK TERUG

We hebben de afgelopen jaren niet stilgezeten en dat resulteerde in ongelofelijk fijne ervaringen!

Wil je meer info over de voorbije producties? Klik dan op de foto's en ontdek de pit van Muzamies.

Elke productie neemt je mee in een apart verhaal en verdient dus ook een aparte pagina. Neem zeker een kijkje want er staat een schat aan informatie: een omschrijving van het thema, enkele foto's en misschien zelfs een filmpje!

 

Spread the love en deel je Muzamies-ervaringen op je favoriete sociaal medium! Vergeet je ons niet te taggen?

bottom of page